![]() ![]() Blåbärspaj med honung![]() En god paj med mycket sommarsmak. Honung passar utmärkt till bären! Du behöverReceptet är för 4-6 personer. Pajdeg
Fyllning
Gör så här:Värm ugnen till 200 grader. Smöra en ugnsfast form, ca 25 cm i diameter. Mixa eller blanda samman havregryn, mjöl, socker, vanilj och smör till en en jämn deg. Strö ut blåbären jämnt i pajformen och ringla över honungen. (Är den fast kan du värma den så blir den rinnande.) Strö över potatismjölet. Sätt in pajen i ugnen ca 5 minuter så bären kokar samman något. Ta ut formen och strö ett lager pajdeg över bären. Stick med en gaffen i ytan så att pajdegen blandas ner lite i bären. Strö över resten av pajdegen och grädda pajen i cirka 20 minuter. Passa noga så mot slutet så att ytan inte bränns. Täck i så fall med folie eller lock. Servera pajen nygräddad och ljummen med vispad grädde. ![]() ![]() ![]()
|
|